Comunicación Global

Evenimente promovate


Evenimente 2018

8 iulie 2018 – Festival – Tezaur Românesc: Târg de produse tradiționale românești și Concert Nineta Popa, Andreea Haisan, Polina Toropu și Devis Iulian Ilinoiu (Plaza de Palacio din Alcalá de Henares, Madrid) - peste 6.000 de participanți

Românii din Spania s-au adunat cu mic cu mare, într-o frumoasă și foarte călduroasă zi de duminică, pentru a sărbători împreună în cadrul unui festival dedicat folclorului autentic românesc. Artiștii invitați au fost: Nineta Popa, Andreea Haisan, Polina Toropu și Devis Iulian Ilinoiu. La festivalul din Alcalá de Henares, românii au putut consuma preparate din carne rumenite la grătar, mititei tradiționali românești, dar și preparate dulci și deserturi tradiționale românești, colaci secuiești, produse de artizanat și multe altele. Mâncarea gustoasă a fost completată de diverse băuturi răcoritoare românești (bere, sucuri) care să întrețină atmosfera de petrecere. Vezi imagini.

Sponsor: Bârsan Pan.

Colaboratori: Autos Motoreta, Casa Domnitorul, Primăria Alcalá de Henares.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


11 martie 2018 – Festival Ziua Femeii și Ziua Mamei: Târg de produse tradiționale românești și Concert Niculina Stoican, Gelu Voicu, Mihaela Gurău, Paul Ananie și Denisa Bărbat (Recinto Ferial din Torrejón de Ardoz) - peste 8.000 de participanți

Românii din Spania s-au adunat în număr mare pentru a sărbători împreună în cadrul unui concert extraordinar dedicat Zilei Femeii și Zilei Mamei, adus în dar de Mărțișor, organizat de asociația Uniunea Muncitorilor Români. Artiștii invitați au fost: Niculina Stoican, Gelu Voicu, Mihaela Gurău, Paul Ananie și Denisa Bărbat. La festivalul din Torrejón de Ardoz, românii din Spania au fost așteptați la standul TransferGo (transfer de bani online în România și în străinătate) cu multe cadouri și multă ciocolată. În cadrul Târgului de produse tradiționale românești, românii au putut consuma produse cu specific românesc, printre care preparate din carne rumenite la grătar, mititei tradiționali românești, alte mâncăruri din gastronomia românească, dar și preparate dulci, deserturi tradiționale românești și multe altele. Mâncarea gustoasă a fost completată de diverse băuturi menite să întrețină atmosfera de petrecere. Vezi imagini.

Colaboratori: Transfer Go, Bârsan Pan, Casa Domnitorul, Autos Motoreta, Primăria din Torrejón de Ardoz.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


18 februarie 2018 – Festival – Tezaur Românesc - Târg de produse tradiționale românești și Concert Petrică Mîțu Stoian, Anca Mărginean, Mioara Velicu și Bogdan Toma (Recinto Ferial din San Fernando de Henares, Madrid) - peste 10.000 de participanți

Românii din Spania s-au adunat cu mic cu mare, într-o frumoasă zi de duminică, pentru a sărbători împreună în cadrul unui festival dedicat folclorului autentic românesc. Artiștii invitați au fost: Petrică Mîțu Stoian, Anca Mărginean, Mioara Velicu și Bogdan Toma. Un moment deosebit a fost reprezentat de discursul doamnei primar Cati Rodríguez Morcillo, alături de consilierul Joaquín Calzada Salmerón din cadrul Primăriei San Fernando de Henares (Madrid). La târgul de produse tradiționale românești, românii au putut consuma preparate din carne rumenite la grătar, mititei tradiționali românești, dar și preparate dulci și deserturi tradiționale românești, gogoși, colaci secuiești, produse de artizanat și multe altele. Mâncarea gustoasă a fost completată de diverse băuturi menite să întrețină atmosfera de petrecere. Vezi imagini.

Colaboratori: Bârsan Pan, Casa Domnitorul, Autos Motoreta, Primăria San Fernando de Henares.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


Evenimente 2017

3 decembrie 2017 – Ziua Națională a Romāniei - Tārg de produse tradiționale romānești și Concert Nicoleta Voica, Vlăduța Lupău, Steliana Sima, Oana Tomoiagă și Alexandru Brădățan (Recinto Ferial din Torrejón de Ardoz) - peste 15.000 de participanți

Atmosfera din cadrul festivalului cu prilejul Zilei Naționale a României a fost extraordinară, românii au cântat, au jucat și au întins mai multe rânduri de hore. Românii s-au putut delecta cu cele mai gustoase preparate prezentate la Târgul de produse tradiționale românești. Astfel, românii au putut consuma produse cu specific românesc, printre care preparate din carne rumenite la grătar, șorici prăjit, frigărui și legume la grătar, cartofi copți, porumb fiert și copt, dar și preparate dulci și deserturi tradiționale românești, gogoși, turtă dulce, miere, produse de artizanat și multe altele. Mâncarea gustoasă a fost completată de vinuri românești fierte și frumos înmiresmate, țuică fiartă, dar și multe alte băuturi menite să întrețină atmosfera de petrecere. Muzica de petrecere a făcut cinste folclorului românesc cu artiști deosebiți ca și Nicoleta Voica, Vlăduța Lupău, Steliana Sima, Oana Tomoiagă și Alexandru Brădățan. Vezi imagini.

Sponsor: DIGI Mobil.

Colaborator special: Bârsan Pan.

Colaboratori: MoneyGram – transfer de bani, Primăria din Torejón de Ardoz, Nelu Bârsan, Autos Motoreta, Casa Domnitorul, Ambasada României în Regatul Spaniei.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


25-26 noiembrie 2017 – Dublu CONCERT Irina Loghin și Fuego: „Mama și Fiul” (Zaragoza, Zaragoza și Alcalá de Henares, Madrid) - peste 1.000 de participanți

În prima zi, românii din Spania, s-au reunit într-o petrecere românească la concertul deosebit al celor doi mari artiști susținut în orașul Zaragoza, pe 25 noiembrie 2017, începând cu ora 16.00, la Colegio Salesiano Nuestra Seńora del Pilar, Calle María Auxiliadora, 57, provincia Zaragoza. În a doua zi, românii din Spania, s-au reunit într-o petrecere românească la concertul deosebit al celor doi mari artiști susținut în orașul Alcalá de Henares, pe 26 noiembrie 2017, începând cu ora 18.00, în Auditorio Paco de Lucía, Calle Nuestra Seńora del Pilar s/n, provincia Madrid. Publicul din mai multe zone ale României și-a cântat dorul pe acordurile pieselor celor doi artiști cu emoție în glas și ținând ritmul cu aplauze, un omagiu deosebit adus folclorului românesc și a valorii culturale reprezentate de Irina Loghin și Paul Ciprian Surugiu – Fuego pentru muzica românească. Vezi imagini.

Sponsor: DIGI Mobil.

Colaboratori: Autos Motoreta, Bārsan Pan, Casa Domnitorul, Carmangeria Romānească, FoodEx.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


24 iunie 2017 – SMILEY MEGA CONCERT - LIVE (Palacio Vistalegre, Madrid) - peste 1.000 de participanți

Vedeta programelor de televiziune Românii au talent și Vocea României, SMILEY a susținut, pentru prima dată în Spania, un MEGA CONCERT - LIVE, pe 24 iunie în Sala de Concerte din Palacio Vistalegre, Madrid. În deschiderea concertului, a cântat artista Sînziana Ștefan, oferind publicului un deosebit spectacol de folclor autentic românesc. De asemenea, concertul a reprezentat ocazia pentru a sărbători Ziua Universală a IEI, cămașa tradițională românească. Concertul artistului Smiley a fost un eveniment foarte așteptat de românii din Spania, în cadrul căruia, cu muzica sa a încântat publicul de diferite vârste.

Organizator: Teia Media.

Sonsori: MoneyGram și BCR.

Colaboratori: Global Records, Carmangeria Românească, Bârsan Pan, FoodEx, Autos Motoreta, Depozitul de Materiale de Construcții Silviu.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


6 mai 2017 – Gala Superkombat World Grand Prix (Palacio Vistalegre, Madrid) - peste 5.000 de participanți

Sâmbătă, 6 mai, Palacio Vistalegre a găzduit un mare eveniment sportiv care a avut loc în Spania, televizat în toată lumea sub marca Superkombat Fighting Championship. 

La această gală s-au prezentat 8 lupte, incluzându-i pe cei mai buni luptători din Spania ca și Eddy Ruiz, Daniel ‘El Oso’ Pérez, Nenes Nayanesh și Lolo Romero, pe lângă sportivi cu renume internațional veniți de pe patru continente.

Meciul cap de afiș a fost confruntarea între celebrul Cătălin Moroșanu, sportivul român profesionist la categoria grea, cunoscut după spectaculoasele lovituri, multe dintre ele knockout-uri, împotriva giganticului polonez Lukasz Krupadziorov.

Superkombat este cea mai mare producție de televiziune din Europa în rândul evenimentelor de arte marțiale. În ultimii șase ani, a organizat peste 60 de evenimente transmise în direct de televiziunea Eurosport Internațional pe întregul continent european.

Organizatori: WFT & Eduard Irimia Promotion & Teia Media.

Colaboratori: CBS Sports Network, Fightbox, Five’s, Sport.ro, Disco Athena, Carmangeria Românească, Casa Domnitorul, Autos Motoreta, Restaurante Acasă, Depozitul de Materiale de Construcții Silviu, Restaurante El Descanso.

Parteneri media: Radio Românul, Ziarul El Rumano, Marca, Radio Marca.


11 martie 2017 – Concert ANDRA (Palacio Vistalegre, Madrid) - peste 3.000 de participanți

Pe 11 martie, ANDRA a susținut pentru prima dată un concert în Spania la Palacio Vistalegre din Madrid. În deschiderea concertului au cântat artiștii invitați, Aurora și Săndel Mihai, oferind publicului un moment autentic de folclor românesc. Artista Andra și-a făcut apariția pe scenă într-un moment imens de bucurie și în numeroase rânduri de aplauze. Concertul a reprezentat o sărbătorire a Zilei Femeii și cum se putea mai frumos sărbători decât în compania unei mari artiste a muzicii românești. Publicul, adesea cu ochii în lacrimi, a fredonat, alături de Andra, vers cu vers din neuitatele piese ale adolescenței și tinereții deopotrivă. Muzica Andrei este pentru orice vârstă o încântare. Într-o atmosferă de vis, luminițele magice venite de la ecranele telefoanelor au fost completate perfect cu spectacolul de lumini de pe scenă. Andra a realizat un concert pentru prima dată în Spania la superlativ, fiind un concert mult așteptat de românii din această țară.

Organizatori: Stop & Play și Casa Costelo.

Colaboratori: publiSnake.es, Disco Muraya, Athena Disco, Restaurant El Descanso.

Cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Parteneri media: Teia Media (Radio Românul, Ziarul El Rumano).


5 martie 2017 – Festival Ziua Femeii și Ziua Mamei:  Târg de produse tradiționale românești și Concert Angela Rusu, Văru Săndel, Alexandru Brădățan și Sînziana Ștefan (Recinto Ferial din Torrejón de Ardoz) - peste 15.000 de participanți

Pentru că românilor le place să păstreze tradiția de început de primăvară, asociația Uniunea Muncitorilor Români a organizat acest fesival dedicat Zilei Femeilor și Zilei Mamelor. Vremea frumoasă și atmosfera de joc și voie bună s-au completat perfect cu standurile pregătite cu bunătăți una și una în cadrul Târgului de produse tradiționale românești. Astfel, românii au putut consuma produse cu specific românesc, printre care preparate din carne rumenite la grătar, mititei, legume la grătar, cartofi copți, preparate dulci, deserturi tradiționale românești și multe altele. Muzica de petrecere a făcut cinste folclorului românesc cu artiști deosebiți ca și Angela Rusu, Văru Săndel, Alexandru Brădățan și Sînziana Ștefan. Vezi imagini.

Colaborator special: SIM Mundo de la Orange.

Colaboratori: Primăria din Torrejón de Ardoz, Depozitul de Materiale de Construcții Silviu, Bârsan Pan, Autos Motoreta și Restaurantul Acasă.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


12 februarie 2017 – Business Support Madrid 2017  (Alcalá de Henares) - peste 200 de participanți

BUSINESS SUPPORT MADRID 2017 a reprezentat cel mai important eveniment dedicat mediului de afaceri românesc din Spania la care au fost prezenți oameni de succes din România și unii dintre cei mai apreciați antrenori de afaceri precum: Lorand Soares Szasz, Bianca Dăncilă, Călin Iepure, Mihaela Tatu și Niels Schnecker.

Acest eveniment a oferit oportunitatea, locul și momentul perfect pentru ca toți cei care au participat să găsească noi soluții, noi direcții și sprijin pentru afacerea sau locul de muncă, implicați fie ca antreprenori, fie ca angajați în mediul de afaceri românesc din Spania.

În cadrul acestui eveniment au fost conferințe despre Vânzări, Marketing, Networking, Vânzări Online, Promovare Online și Dezvoltare Personală pentru a oferi răspunsuri și soluții la problemele cu care afaceriștii români se întâlnesc în viața de zi cu zi.

Românii din Spania au privit cu mult entuziasm această inițiativă dedicată mediului de afaceri românesc din Spania și și-au manifestat dorința de a participa în număr cât mai mare, având în vedere unicitatea evenimentului, ca dovadă fiind un număr aproximativ de 200 de participanți.

Sponsor: Depozitul de Materiale de Construcții Silviu.

Colaboratori: Restaurantul Acasă, Multireformas Mitică, Bârsan Pan și Carpintek.
Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.

 

Evenimente 2016

4 decembrie 2016 – Concert ACASĂ DE CRĂCIUN cu Fuego (Getafe și Alcalá de Henares) - peste 1.100 de participanți

Pe 4 decembrie 2016, artistul Fuego i-a invitat pe românii din comunitatea Madrid la un dublu Concert Acasă de Crăciun, programat în două orașe, Getafe cu începere de la ora 14:00 și Alcalá de Henares cu începere de la ora 19:00.

Românii au avut șansa de a-l vedea, dar și de a-l revedea pe marele artist Fuego, un maestru al muzicii venite din suflet prin interpretarea cântecelor de dor de țară, părinți, bunici, copilărie, dar și al romanțelor cu parfum de neuitat care cuceresc inimile aflate în căutarea romantismului nemuritor. În Getafe, ca și în Alcalá de Henares, cei prezenți la concerte nu s-au lăsat rugați pentru a dansa și pe acordurile mai multor piese au întins hore în jurul artistului, nelipsind momentele în care se fotografiau alături de artist, dansând sau purtând cu mândrie tricolorul românesc. Românii au mulțumit cu mare drag artistului, declarând cu mândrie: NOI SUNTEM ROMÂNI!

În deschiderea concertului Fuego, un alt moment special a fost adus de cântul Sînzianei Ștefan, o interpretă de muzică populară din zona Bucovinei care, pe lângă cântecele populare din zona pe care o reprezintă, interpretează cu mult suflet cântece populare și din alte regiuni ale țării. Vezi imagini.

Sponsor: DIGI Mobil.

Colaboratori: Primăria din Getafe, Primăria din Alcalá de Henares, Depozitul de Materiale de Construcții Silviu, Carmangeria Românească, Azulejos y Materiales de construcción J&L, Nunți și botezuri.com.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


27 noiembrie 2016 – Ziua Națională a României - Târg de produse tradiționale românești și Concert Sofia Vicoveanca, Petrică Mîțu Stoian, Paul Ananie, Adrian Neamțu și Sînziana Ștefan (Recinto Ferial din Torrejón de Ardoz) - peste 15.000 de participanți

În cadrul festivalului, pe lângă atmosfera de joc și voie bună, românii s-au putut delecta cu cele mai gustoase preparate prezentate la Târgul de produse tradiționale românești. Astfel, românii au putut consuma produse cu specific românesc, printre care preparate din carne rumenite la grătar, șorici prăjit, frigărui și legume la grătar, cartofi copți, porumb fiert și copt, dar și preparate dulci și deserturi tradiționale românești, gogoși, turtă dulce, miere, produse de artizanat și multe altele. Mâncarea gustoasă a fost completată de vinuri românești fierte și frumos înmiresmate, țuică fiartă, dar și multe alte băuturi menite să întrețină atmosfera de petrecere. Muzica de petrecere a făcut cinste folclorului românesc cu artiști deosebiți ca și Sofia Vicoveanca, Petrică Mîțu Stoian, Paul Ananie, Adrian Neamțu și Sînziana Ștefan. Deși vremea nu a fost frumoasă și ploaia și-a făcut apariția, românii nu s-au dat plecați. Petrecerea a continuat pe muzica marilor valori ale folclorului românesc. Umbrelele s-au înmulțit ca niște ciupercuțe colorate sub care românii cântau piese dragi sufletului lor, iar alții cântau și dansau. Vezi imagini.

Sponsor: DIGI Mobil.

Colaborator special: MoneyGram.

Colaboratori: Primăria din Torejón de Ardoz, Napolact, Vale Putna – povestea păstrăvului desăvârșit, Azulejos y Materiales de construcción J&L, Nunți și botezuri.com, Carmangeria Românească, Depozitul de Materiale de Construcții Silviu, Autos Motoreta.
Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


27 octombrie 2016 - Spectacolul umoristic-muzical “OLÉ, TĂNASE!” (Alcalá de Henares) - peste 650 de participanți

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti și Compania de Teatru “Valentin Potrivitu” din Spania au prezentat în premieră spectacolul umoristic-muzical “OLÉ, TĂNASE!”, într-un turneu din 22 până în 31 octombrie, un spectacol conceput special pentru românii din Spania, cu o distribuție de zile mari: actorii Stela Popescu, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Alexandru Lulescu, Ana Maria Donosa, Liliana Mocanu, Nae Alexandru și Cristian Simion. Spectacolele au avut loc în Zaragoza, Alcalá de Henares, Aranjuez, Getafe (provincia Madrid) și Lominchar (provincia Toledo). Vezi imagini.

Parteneri: Primăria Municipiului București, Institutul Cultural Român, Tarom, Atlassib.

Colaboratori: Casa României Spania, Asociația Culturală ¿Por Qué No?, Asociația Uniunea Muncitorilor Români din Spania, Radio Românul, ziarul El Rumano, Restaurantul Acasă, DIGI Mobil.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


2-3 Iulie 2016 – Concert Nicu Paleru și Târg de produse tradiționale românești (Alcalá de Henares) - peste 7.500 de participanți

Pe parcursul zilelor de 2 și 3 iulie 2016 s-a desfășurat un Târg de produse tradiționale românești acompaniat de muzică românească populară și de petrecere. Românii, în cadrul acestui Târg, au putut consuma cele mai gustoase preparate tradiționale românești, preparate din carne rumenite la grătar, alte produse din carne și mâncăruri după rețete din gastronomia românească, alături de multe alte deserturi tradiționale românești. Seria concertelor de muzică românească a debutat pe 2 iulie, românii având ocazia de a petrece un sfârșit de săptămână minunat în compania celor dragi, dar și a altor români aparținători ai comunității românești din Spania. În ziua de 3 iulie, interpretul de muzică Nicu Paleru a pregătit un concert deosebit pentru românii din Spania prezenți la eveniment, artistul având bucuria să cânte alături de români diferite piese din repertoriul său. Distracția a fost la cote mari, participanții în număr mare, români, dar și spanioli, întinzând hore printre spectatori în mai multe locuri prin mulțime. Vremea frumoasă din cele două zile a făcut ca românii să petreacă până în noapte încântați de muzica și mâncarea gustoasă pe placul lor. Vezi imagini.

Colaborator: Primăria din Alcalá de Henares.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


22 Mai 2016 -  Festivalul Primăverii și Ziua Românilor de Pretutindeni: Târg de produse tradiționale românești și Concert Adriana Antoni și Sînziana Ștefan (Recinto Ferial din Torrejón de Ardoz) - peste 2.700 de participanți

Românii din Spania au avut ocazia de a participa la un festival de muzică populară cu dublă semnificație. În primul rând, cu semnificația bucuriei primăverii, un anotimp așteptat de toată lumea cu multă emoție pentru frumusețea naturii care îmbracă pământul și pentru șansa reînnoirii sufletești pentru fiecare dintre noi. A doua semnificație a fost oferită de apropierea zilei de 29 mai care reprezintă Ziua Românilor de Pretutindeni. Toate acestea s-au sărbătorit într-un concert deosebit cu piesele de excepție ale interpretelor renumite de muzică populară Adriana Antoni și Sînziana Ștefan. Participanții s-au bucurat de preparatele din carne rumenite la grătar, mâncăruri după rețete din gastronomia românească, mititei la grătar, cabanoși, deserturi tradiționale românești, prăjituri și multe alte specialități, în cadrul unui Târg de produse tradiționale românești. Vezi imagini.

Sponsori: DIGI Mobil, Bârsan Pan și Bar Asador Mi Cocinero.

Colaborator: Primăria orașului Torrejón de Ardoz.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


27 martie 2016 – Concert Tinu Vereșezan (Hotelul AC din Alcalá de Henares, Madrid) - peste 300 de participanți

Românii din Spania au avut deosebita plăcere să participe la un concert extraordinar cu Tinu Vereșezan. L-au așteptat cu mare emoție și multă bucurie pentru a cânta alături de artist piesele mult îndrăgite și preferate de români.

Concertul a început cu piesa care l-a consacrat în rândul marilor artiști de muzică populară românească, și anume „Mândră floare, trandafir” pe care Tinu Vereșezan a cântat-o alături de spectatorii din sală cu multă bucurie. Un moment deosebit a fost adus de piesa „Dragostea bunicilor”, având în vedere că printre spectatori erau atât bunici, cât și nepoți. Au urmat multe alte piese care pentru românii din străinătate, cu dor de familie și țară, reprezintă un balsam pentru suflet.

Pe o muzică deosebită, spectatorii au cântat și unii dintre ei au și dansat, întinzând hore în diferite locuri din sală. Nici pozele nu au lipsit atât în timpul concertului, cât și la final, făcându-l pe artist să declare că se simte într-o mare familie lângă românii din Spania. Vezi imagini.

Sponsori: Bar Asador Mi Cocinero și Bârsan Pan.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


6 Martie 2016 – Festival de Ziua Mamei și Ziua Femeii: Concert Nicu Paleru și Târg de produse tradiționale românești (Recinto Ferial din Torrejón de Ardoz) - peste 15.000 de participanți

Festivalul dedicat Zilei Femeii și Zilei Mamei este un festival concentrat pe tradiții, gastronomie, cultură și muzică românească. Românii, în cadrul Târgului de produse tradiționale românești, au putut consuma cele mai gustoase preparate tradiționale românești, preparate din carne rumenite la grătar, alte produse din carne și mâncăruri după rețete din gastronomia românească, alături de multe alte deserturi tradiționale românești.

Interpreții de muzică Nicu Paleru și Sînziana Ștefan, unii dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică populară și de petrecere, i-au invitat pe românii participanți la joc și voie bună într-un concert de Mărțișor.

Vremea bună a încălzit sufletele participanților la acest festival, razele soarelui au anunțat sosirea primăverii care este aproape. Participanții la festival au fost în marea lor majoritate români, depășind cifra de 15.000 de participanți, alături de moldoveni, dar și spanioli proveniți din familii mixte dintre români și spanioli. Românii au petrecut cu drag și voie bună, întinzând hore printre spectatori în mai multe locuri prin mulțime. Ca și o demonstrație a faptului că românii din Spania formează o comunitate puternică și foarte mare, au stat dovadă cozile foarte lungi la preparatele culinare, dar și la dulciurile tradiționale românești.

În cadrul târgului au fost și activități speciale pentru copii, precum ateliere pentru confecționare de mărțișoare. Vezi imagini.

Sponsori: Bârsan Pan și Bar Asador Mi Cocinero.

Colaborator special: Lycamobile.

Colaboratori: Primăria din Torrejón de Ardoz, Carmangeria Românească, Logistica Neluțu Moise, Casa Domnitorul.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


Evenimente 2015

5-6 Decembrie 2015 – Concert de colinde Fuego (Alcalá de Henares și Torrejón de Ardoz) - peste 1.200 de participanți

În apropierea Sărbătorilor de Iarnă, gândul ne poartă la familie, la acasă, la bradul împodobit și mesele îmbelșugate, la emoția Crăciunului din copilărie, cu alte cuvinte, la tot ceea ce reprezintă Crăciunul în sufletul nostru. De aceea, la începutul lunii decembrie artistul Fuego (Paul Surugiu) a susținut în Spania două concerte minunate, pline de căldură sufletească și emoție. În cele două seri de spectacol, românii s-au simțit minunat, au plâns de emoția dorului de casă, de familie și de cei dragi, au râs, au cântat și au întins hore în sălile de spectacol. Vezi imagini.

Sponsor: DIGI Mobil.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


29 Noiembrie 2015 - Ziua Națională a României - Târg de produse tradiționale românești și Concert Adi Neamțu, Anca Mărginean, Sînziana Ștefan, Niculina Stoican, Alexandru Brădățan (Torrejón de Ardoz) - peste 14.000 de participanți

Pe data de 29 noiembrie 2015, s-a desfășurat un festival dedicat Zilei Naționale a României care a avut loc în Recinto ferial din Torrejón de Ardoz (provincia Madrid). În cadrul festivalului, pe lângă atmosfera de joc și voie bună, românii s-au putut delecta cu cele mai gustoase preparate prezentate la Târgul de produse tradiționale românești. Astfel, românii au putut consuma produse cu specific românesc, printre care preparate din carne rumenite la grătar, șorici prăjit, frigărui și legume la grătar, cartofi copți, porumb fiert și copt, dar și preparate dulci și deserturi tradiționale românești, gogoși, turtă dulce, miere, produse de artizanat și multe altele. Mâncarea gustoasă a fost completată de vinuri românești fierte și frumos înmiresmate, țuică fiartă, dar și multe alte băuturi menite să întrețină atmosfera de petrecere. Muzica de petrecere a făcut cinste folclorului românesc cu artiști deosebiți ca și Niculina Stoican, Adi Neamțu, Anca Mărginean, Alexandru Brădățan, Sânziana Ștefan şi Simi Deac. De asemenea, spectatorii au avut parte de o reprezentație a grupului folcloric de copii al Asociației „Pro Vita Lex”. Vezi imagini.

Sponsori: DIGI Mobil și Carmangeria Românească.

Colaboratori: Primăria din Torrejón de Ardoz, Small World Money Transfer, Casa Domnitorul, Logistica Neluțu Moise, Restaurantul El Descanso, Mi Cocinero, DigiPlus, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Restaurantul Acasă, Reparación de Bombas Inyectoras-Automobiles Pablo, Ria Money Transfer și Lider Romproduct Activ.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


17-18 Octombrie 2015 - Festival Tezaur Românesc: Târg de produse tradiționale românești și Concert Nicoleta Voica, Andreea Haisan, Paul Ananie, Veta Biriș și Gelu Voicu (Alcalá de Henares) - peste 8.000 de participanți

În zilele de 17 și 18 octombrie 2015 s-a desfășurat Festivalul Tezaur Românesc, aflat la a 2-a ediție, un festival concentrat pe tradiții, gastronomie, cultură și muzică românească. Festivalul a avut loc în Antiguo Recinto Ferial din municipiul Alcalá de Henares. În cadrul festivalului, la Târgul cu produse tradiționale românești, vizitatorii târgului au putut consuma de la mititei, cabanoși delicioși și alte preparate din carne făcute la grătar până la diverse sortimente de prăjituri românești, alături de multe alte specialități deosebite. Toate acestea au fost acompaniate de muzica populară românească interpretată de artiștii Nicoleta Voica, Paul Ananie, Veta Biriș, Gelu Voicu și Andreea Haisan. Spectatorii au avut parte și de o reprezentație a grupului folcloric de copii al Asociației „Pro Vita Lex”.

Vremea neprielnică nu i-a putut ține în casă pe românii participanți care s-au adunat în număr mare. Astfel, românii au demonstrat că sunt uniți și își pot manifesta dorul și patriotismul față de țară indiferent de vreme sau de distanța geografică. Faptul că românul este petrecăreț s-a demonstrat și în cadrul acestui festival, horele încingându-se atât pe scenă, cât și în fața scenei, printre spectatori. Românii și-au manifestat și interesul pentru a consuma produse tradiționale românești, mâncând cu poftă pe acordurile muzicii populare românești, fiind preocupați să imortalizeze momente de pe scenă pentru a le trimite mai departe celor dragi de acasă. Vezi imagini.

Sponsor: DIGI Mobil.

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Colaboratori: Primăria din Alcalá de Henares, Restaurantul El Descanso, Ria Money Transfer, Logistica Neluțu Moise, Casa Domnitorul, Carmangeria Românească, Mi Cocinero.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


28 Iunie 2015 - Concert Aniversar 5 Ani Radio Românul cu Trupa Compact (Torrejón de Ardoz) - peste 500 de participanți

În seara zilei de duminică, 28 iunie, cu ocazia aniversării a 5 ani de emisie a Radio Românul, a avut loc un concert extraordinar, cu legendara trupă rock Compact. Făcându-și intrarea pe scenă pe uralele publicului, trupa a încălzit atmosfera pe acorduri de chitară electrică, dând startul unor prime rânduri de aplauze. Însă, după prima piesă, sala era deja în picioare, dansând și fredonând cu mâinile în aer. Publicul, într-o atmosferă prietenoasă, a fost invitat de către Paul Ciuci, solistul trupei Compact, să cânte alături de el. Nu era greu deloc, versurile erau știute pe de rost și cântate din suflet. Toate cântecele lor sunt o bună alinare pentru inimile temătoare, dar și curajoase ale îndrăgostiților. A fost o seară emoționantă care am fi vrut să țină la infinit. Pe acordurile instrumentelor, cei din sală puteau călători cu nostalgie spre perioada tinereții, adolescenței sau chiar a copilăriei din viața lor. Muzica acestei trupe va merge mai departe în timp, deoarece printre cei din sală erau și copii care dansau bucuroși alături de părinți și bunici. Vezi imagini.

Sponsor: Logistica Neluțu Moise.

Colaboratori speciali: DIGI Mobil și Small World Money Transfer.

Colaboratori: Primăria din Torrejón de Ardoz, Mid Car-Vehículos de confianza, Firma de transport pachete Nelu Bârsan, Restaurantul El Descanso, Mi Cocinero, Carmangeria Românească, Grupo El Roble, Casa Domnitorul, Ria Money Transfer.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


17 Mai 2015 - Festivalul European al Culturii – Târg de produse tradiționale românești și Concert Gelu Voicu, Emilia Ghinescu, Nineta Popa și Sînziana Ștefan (Coslada) - peste 8.000 de participanți

În cadrul sărbătoririi Zilei Europei, o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa, s-a organizat Festivalul European al Culturii. Evenimentul a avut loc duminică, 17 mai, în Recinto Ferial din Coslada. Cu această ocazie tradiția și cultura românească i-a unit din nou pe românii care se află departe de casă, de familie și de prieteni, în căutarea unei vieți mai bune. Căldura nu a fost un impediment, iar cei prezenți s-au bucurat din plin de târgul de produse tradiționale: langoși, gogoși, prăjituri, colaci secuiești, cabanoși, mititei la grătar și multe alte specialități! Dar să nu uităm că muzica populară reprezintă identitatea noastră ca neam. De aceea, nu au putut lipsi mari interpreți de muzică populară: Nineta Popa, Emilia Ghinescu, Gelu Voicu și Sînziana Ștefan. Atmosfera a fost întreținută și de Formația Tricolor. Vezi imagini.

Colaborator special: DIGI Mobil.

Colaboratori: Primăria din Coslada, Carmangeria Românească, Car Center, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Logistica Neluțu Moise, Casa Domnitorul, Ria Money Transfer.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


29 Martie 2015 - Festivalul Primăverii – Târg de produse tradiționale românești și Concert Petrică Mîțu Stoian, Andreea Haisan, Văru Săndel și Adi Neamțu (Torrejón de Ardoz) - peste 15.000 de participanți

Ca de fiecare dată, mii de români au răspuns afirmativ invitaţiei de a petrece o duminică minunată în cadrul Festivalului Primăverii aflat la cea de-a doua ediție. Spectacolul de muzică populară a fost susținut de mari artiști: Petrică Mîțu Stoian, Andreea Haisan, Văru Săndel și Adi Neamțu. Cei prezenţi şi-au delectat papilele gustative cu mâncăruri tradiţionale româneşti: mititei la grătar, cabanoşi, colaci secuiești, prăjituri, langoşi şi multe altele, iar cei mici s-au bucurat de spații special amenajate pentru ei. Vezi imagini.

Sponsori: LycaMobile și Logistica Neluțu Moise.

Colaboratori: Primăria din Torrejón de Ardoz, Casa Domnitorul, Restaurantul El Descanso, Nelu Bârsan, Carmangeria Romanească, Restaurantul Ulises.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


8 Martie de 2015 - Târg și Concert de Ziua Femeii și Ziua Mamei cu Adriana Antoni (Torrejón de Ardoz) - peste 4.500 de participanți

Românii sărbătoresc venirea primăverii într-un mod cu totul unic prin oferirea de mărțișoare în 1 Martie. Mărțișorul simbolizează reînvierea naturii și este dăruit începând cu zorii primei zile din Martie doamnelor, domnișoarelor și copiilor, ca simbol al admirației și al dragostei și pentru a le păstra gingășia și dragostea. Și tot la începutul primăverii se sărbătorește cu mare bucurie 8 Martie - Ziua internațională a Femeii și Ziua Mamei în România. Astfel, pentru toţi românii prezenţi la acest eveniment a fost un prilej nemaipomenit să se simtă încă o dată mai aproape de casă, de plaiurile natale. Au cântat şi au jucat alături de Adriana Antoni și Formația Ioan Marcu şi, mai mult decât atât, s-au putut bucura de produse tradiţionale româneşti, cum ar fi mici, grătare, sărmăluţe, colaci secuiești, gogoși, langoși şi delicioase prăjituri. Copiii au avut parte de spații amenajate special pentru ei cu jocuri variate, picturi pe față și castele gonflabile, cât și un atelier de confecționare de mărțișoare. Vezi imagini.

Sponsor: Planul Todo en Uno 500 de la Lebara.

Colaboratori: Primăria din Torrejón de Ardoz, Digi Plus, Elen Boutique, Casa Domnitorul, Logistica Neluțu Moise, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Carmangeria Românească, Ria Money Transfer, Restaurantul Ulises, Restaurantul El Descanso și Small World Money Transfer.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


1 Februarie 2015 – Concert folcloric „Floare de Colț”: Ducu Bertzi, Anca Mărginean și Radu Nechifor (Alcalá de Henares) - peste 600 de participanți

Duminică, 1 februarie 2015, punctul de întâlnire pentru iubitorii de muzică de calitate a fost Auditoriul „Paco de Lucia” din Alcalá de Henares, Madrid. În cadrul concertului „Floare de Colț” au bucurat inimile românilor cântărețul de muzică folk Ducu Bertzi, solista de muzică populară Anca Mărginean și naistul Radu Nechifor. Normalitatea, eleganţa şi buna dispoziţie a unor oameni frumoși au făcut ca atmosfera în sală să fie superbă, fiecare dintre spectatori simțindu-se mai aproape de casă, mai aproape de adevăratele valori românești. Folkul înseamnă muzică, idei, mesaj și poezie, iar muzica populară a fost, este și va rămâne oaza de bucurie și alinare pentru mulți români. Naiul a fost elementul de legătură, într-o manieră modernă, universală, care demonstrează că limitele acestui instrument nu se opresc la stilul folcloric, ci traversează multe genuri muzicale, dincolo de limitele imaginaţiei noastre. Vezi imagini.

Colaboratori: Primăria din Alcalá de Henares, Digi Plus, Elen Boutique, Casa Domnitorul, Restaurant El Descanso, Logistica Neluțu Moise, Nelu Bârsan, Carmangeria Românească, ITV Jarama, Ria Money Transfer, Restaurant Ulises, AC Hoteles și firma de transport Atlassib.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.

 

Evenimente 2014

30 Noiembrie 2014 – Ziua Națională a României: Târg de produse tradiționale românești și Concert Adi Neamțu, Constantin Enceanu, Nelu Albu și Nicoleta Voica (Torrejón de Ardoz) - peste 15.000 de participanți

Acest eveniment a avut menirea de a-i unii pe toți românii care se află departe de casă, de familie și de prieteni, în căutarea unei vieți mai bune. Nimic nu i-a împiedicat pe români să-și sărbătorească ţara şi strămoşii și să se simtă bine. Nici măcar ploaia sau frigul! S-au încălzit bucurându-se de foarte multe specialități culinare românești–mici, grătare, cârnăciori, cabanos la grătar, celebrele sarmale românești, colaci secuiești, prăjituri românești, langoși, vin fiert, bere și multe altele, iar sufletele le-au fost încălzite de artiști de seamă: Nicoleta Voica, Constantin Enceanu, Adi Neamțu, Nelu Albu și Trupa Marcu. Cei mici s-au putut bucura de atracții speciale, castel gonflabil, atelier de desen și lucru manual și nu numai. Cu această ocazie a avut loc și un concurs de costume populare. Îmbrăcămintea tradițională românească a fost prețuită acum mai mult ca oricând, făcându-l mândru pe orice român care o poartă, dar și pe cel care o privește. Lebara Móvil a premiat cele mai frumoase costume populare. De asemenea, Lebara Móvil a organizat o tombolă, oferind cadou coșuri cu produse specifice Crăciunului. Firma Small World Money Transfer a organizat o altă tombolă, iar câștigătorii au intrat în posesia a două tablete. Alt moment special a fost oferit de grupul de copii din cadrul Asociației „Pro Vita Lex” care a expus cu mare mândrie obiceiurile românești. Momentul a fost marcat de discursul primarului din Torrejón de Ardoz, Pedro Rollán Ojeda, care a urat La mulți ani și succes tuturor românilor. De asemenea, au fost prezenți la eveniment și reprezentanții Ambasadei României la Madrid, prin intermediul cărora Ambasadorul a transmis tuturor compatrioților „un mesaj de unitate și solidaritate, de reînnoite speranţe şi încredere în viitor, pentru că numai împreună, prin colaborare şi dialog, ne putem construi, pas cu pas, un viitor mai bun şi putem ajuta, la rândul nostru, la clădirea unei Românii mai bune”. Vezi imagini.

Sponsor: BONUL FLEXI 10 de la Lebara Móvil.

Colaborator special: Small World Money Transfer.

Colaboratori: Primăria orașului Torrejón de Ardoz, Casa Domnitorul, Asociația „Pro Vita Lex”, Logistica Neluțu Moise, Nelu Bârsan, Atlassib, Restaurantul El Descanso, Carmangeria Românească.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


19 Octombrie 2014 – Spectacol aniversar 70 de ani - Junii Sibiului (Alcalá de Henares) - peste 650 de participanți

În contextul celor șapte decenii de existență a ansamblului „Junii Sibiului”, întregul an 2014 a fost unul aniversar. Duminică seara, 19 octombrie, Ansamblul Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” a concertat pentru românii din Alcalá de Henares (Madrid), încheind astfel seria celor șapte spectacole internaționale organizate pentru a marca aniversarea celor 70 de ani de când bucură românii cu spectacole folclorice de calitate. Aproape 50 de soliști, dansatori și muzicanți au cântat și dansat mai bine de două ore, purtând spectatorii într-o călătorie muzicală prin cele mai importante zone ale României. Spectacolul a fost prezentat de vedeta TVR, Iuliana Tudor, care a declarat la final: „Rarisim! Acesta este cuvântul care descrie perfect ce am trăit la Madrid alături de Junii Sibiului. Un public rarisim de frumos și cald, artiști rarisimi, organizatori asemenea! Emoțiile care m-au traversat aici, lacrimile din ochii dansatorilor, din ochii Silviei Macrea, din ochii românilor aflați în sală, mi-au amintit de anii în care prezentam la TVR Internațional emisiunea „Nu uita că ești român”, ani în care mă conectam în direct, săptămânal, la dorul de casă al românilor de pretutindeni. Folclorul este pentru acești oameni cea mai puternică legătură cu România, cu acasă! Alături de Junii Sibiului am reușit din plin să aducem România mai aproape de Spania! La mulți ani și viață lungă Ansamblului Junii Sibiului, de care mă simt legată dincolo de scenă și televiziune. Sunt prietenii mei!”

Sub bagheta tânărului dirijor Mihai Tarcea, au ridicat sala în picioare Nicolae Furdui Iancu, Marcel Părău și tinerii soliști Andreea Haisan, Daniel Pop, Alexandru Brădășan, Stana Stepănescu, Nicu Mâță, Gabriel Dumitru, Paul Ananie și Larisa Vulpescu, aflată pentru prima dată pe scenă alături de „Junii Sibiului”. Ea a avut parte și de o surpriză când a fost cerută în căsătorie, în fața tuturor — artiști și public — de contrabasistul orchestrei, Ciprian Oprea. Vezi imagini.

Sponsor: cartela de telefonie mobilă Tu Mundo (Orange).

Colaboratori: Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, Primăria din Alcalá de Henares, Atlassib Spania, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Logistica Neluțu Moise, Casa Domnitorul, Ria Money Transfer, Elen Boutique și Cofetăria Dobrogea.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


14-15 Iunie 2014 – Festival Tezaur Românesc (Alcalá de Henares) - peste 10.000 de participanți

Având ca și obiectiv principal păstrarea și stimularea interesului pentru tradițiile și obiceiurile etnice specifice comunității românești, în 14-15 iunie 2014, în Plaza del Palacio din Alcalá de Henares, s-a desfășurat Festivalul Tezaur Românesc. Participanții la eveniment au avut ocazia să se bucure de târgul de produse tradiționale românești - langoși, gogoși, prăjituri românești, colaci secuiești, cabanoși, mititei și multe alte specialități - într-un ambient autentic românesc alături de cunoscuții artiști de muzică populară și de petrecere: Lena Miclăuș, Adi Neamțu, Dorel Savu, împreună cu frații Marișca și Formația Ioan Marcu. Vezi imagini.

Sponsor: firma de transport pachete Nelu Bârsan.

Colaboratori: Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Primăria din Alcalá de Henares, Logistica Neluțu Moise, Carmangeria Românească, Small World Money Transfer, firma de telefonie mobilă LycaMobile.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


5-6 Aprilie 2014 – Festivalul Primăverii: Târg de produse tradiționale românești și Concert Lupu și Cornelia Rednic (Torrejón de Ardoz) - peste 8.000 de participanți

Cu ocazia venirii primăverii, Târgul de produse românești organizat în 5 și 6 Aprilie 2014, în Torrejón de Ardoz, satisface necesitatea românilor din Comunitatea Madrid și provincia Guadalajara de afirmare culturală și cunoașterea valorilor tradiționale românești. Astfel, nu au putut lipsi produsele artizanale și gastronomice tipice, iar voia bună a fost asigurată de către doi mari interpreți de muzică populară, soț și soție, originari din Sighetu Marmației, Cornelia și Lupu Rednic. Reprezentând zona Maramureșului, au ajuns la inimile românilor prin naturalețea și bucuria interpretării, prin mândria purtării costumelor tradiționale zonei, dar și prin veselia pe care o emană. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă Lebara.

Colaboratori: Primăria orașului Torrejón de Ardoz, Carmangeria Românească, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Logistica Neluțu Moise, firma de transport pachete Bârsanii Vechi.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


9 Martie 2014 – Concert Carmen Șerban (Azuqueca de Henares) - peste 2.000 de participanți

Prin acest concert am sărbătorit Ziua Internațională a Femeii Muncitoare și Ziua Mamei în România. Din acest motiv, bine cunoscuta cântăreață Carmen Șerban a oferit un spectacol de zile mari pentru a felicita toate femeile românce din Spania. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă LycaMobile.

Colaboratori: Primăria din Azuqueca de Henares, Carmangeria Românească, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Logistica Neluțu Moise.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


Evenimente 2013

6 Decembrie 2013 – Concert Gheorghe Gheorghiu (Arganda del Rey) - peste 500 de participanți

Moș Nicolae este un personaj mitic, care aduce daruri copiilor în ajun de Sfântul Nicolae, în noaptea din 5 decembrie. Se aseamănă foarte mult cu Moș Crăciun, dar Moș Nicolae lasă cadouri pentru copii în cizme curate și lasă o jordiță pentru copii rai. Sosirea lui s-a sărbătorit într-un spectacol cu daruri pentru copii. Invitat special a fost cântărețul Gheorghe Gheorghiu. Vezi imagini.

Sponsor: Carmangeria Românească.

Colaboratori: Primăria din Arganda del Rey, firma de telefonie mobilă LycaMobile, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Logistica Neluțu Moise.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


30 Noiembrie și 1 Decembrie 2013 – Ziua Națională a României (Alcalá de Henares) - peste 10.000 de participanți

Peste hotare posibilitățile de întâlnire ale românilor cu tradiția, cultura, meșteșugurile, gastronomia, muzica și dansul popular românesc sunt puține. Tocmai din acest motiv, târgul de produse tradiționale românești din Alcalá de Henares a fost dedicat sărbătoririi zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Totodată, a fost un prilej extraordinar de întâlnire cu gastronomia românească, atât de apreciată în lumea întreagă, iar cei prezenți - atât români, cât și spanioli - s-au bucurat  de concertul de colinde și muzică populară oferit de îndrăgiții artiști și dansatori veniți din România pentru a sărbători împreună: Nineta Popa, Petrică Mîțu Stoian, Floarea Calotă, Mioara Velicu, Adi Neamțu, Grupul de dansatori Cindrelul - Junii Sibiului. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă Orange.

Colaboratori: Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Primaria oraşului Alcalá de Henares, Carmangeria Românească, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Logistica Neluțu Moise.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


1-2 Noiembrie 2013 – Târgul de toamnă Transilvania și Concert Adriana Antoni (Torrejón de Ardoz) - peste 15.000 de participanți

Pentru a sărbători venirea toamnei, în 2 și 3 noiembrie, în Torrejón de Ardoz (în Recinto Ferial), s-a organizat Târgul de Toamnă în cadrul „Feria Festival Transilvania”. Participanții au putut aprecia gustul autentic al mustului proaspăt stors, cel al vinului fiert, al castanelor coapte, al mititeilor, langoşilor și pe cel al mâncărurilor tradiţionale româneşti. De asemenea, s-au bucurat de frumoasele tradiții românești, au redescoperit obiceiurile de toamnă şi muzica românească. Atmosfera de petrecere a fost întregită de muzica tradiţională românească, pe parcursul celor două zile, de formaţia Ioan Marcu şi de participarea într-un spectacol extraordinar susţinut de una dintre cele mai importante voci ale muzicii româneşti Adriana Antoni, aflată la primul ei concert în Spania. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă Orange.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


28-29 Septembrie 2013 – Târg Gastronomic cu specific din Țările Estice (Móstoles) - peste 2.500 de participanți

Având ca și obiectiv principal integrarea persoanelor care provin din Europa de Est, târgul a servit pentru a cunoaște cultura, tradițiile și gastronomia acestei zone din estul Europei. Astfel, la târg s-a putut găsi o varietate de produse alimentare și, bineînțeles, muzică și dansuri regionale, costume naționale, precum și ateliere de lucru pentru copii și adulți. Târgul s-a bucurat de participarea asociațiilor de imigranți din municipiu, în numele comunității românești din Moldova și România, dar și din Polonia, Ucraina, Rusia și Republica Dominicană, care s-au alăturat acestei inițiative. Târgul a fost vizitat de Gema Zamorano, consilier al Familiei și Protecției Sociale. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă LycaMobile.

Colaboratori: Primăria din Móstoles, Saiz-Tour, Alimentación Castelul Transilvania, AMARE, Asociación de Los Paises del Este „POR EL FUTURO”, Asociația „Pro Vita Lex”.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


27-28 Iulie 2013 – Festival Transilvania (Arganda del Rey) - peste 550 de participanți

După succesul pe care acest festival l-a avut în Torrejón de Ardoz, Alcalá de Henares și Castellón de la Plana, s-a decis continuarea acestui tip de eveniment în Arganda del Rey, cu un târg de produse tipic românești  - mâncăruri tradiționale, costume populare și dansuri și muzică populară live oferită de formația Ioan Marcu. Vezi imagini.

Sponsor: Carmangeria Românească.

Colaboratori: Primăria din Arganda del Rey, Ria Money Transfer.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


14 Iulie 2013 – Concert Mirabela Dauer și Raoul și Miss Radio Românul (Alcalá de Henares) - peste 600 de participanți

Radio Românul a sărbătorit 3 ani de existenţă! Cu ocazia împlinirii a 3 ani de la momentul în care realizatorii au spus pentru prima dată „Bună dimineaţa!” pe 107,7 FM, Radio Românul a organizat concursul Miss Radio Românul şi un concert aniversar oferit de Mirabela Dauer şi Raoul, în 14 iulie, la Auditoriul “Paco de Lucia” din Alcalá de Henares. Cei doi mari artişti, Mirabela Dauer şi Raoul, ai căror nume înseamnă energie, voce, muzică şi talent, s-au simţit foarte bine în prezenţa publicului cald care a susţinut fiecare melodie interpretată cu dans, aplauze şi bună dispoziţie. Deschiderea concertului a fost făcută de către cântăreaţa Alyanna Lu, care se defineşte ca fiind un amestec exotic, născută în România cu origini asiatice. La concursul Miss Radio Românul au participat opt fidele ascultătoare Radio Românul care s-au duelat pentru marele titlu. Vezi imagini.

Colaboratori: Firma de transport pachete Nelu Bârsan, Carmangeria Românească, Logistica Neluţu Moise, Ria Money Transfer, Restaurantul Venta de Meco, magazinul Moda Iris din Arganda del Rey, atelierul de confecţii Retoque din Alcalá de Henares, salonul de înfrumuseţare Talisman din Pioz şi primăria oraşului Alcalá de Henares.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


6-7 Iulie 2013 – Festivalul Transilvania (Castellón de la Plana) - peste 2.200 de participanți

De această dată, într-o atmosferă mediteraneană, s-a sărbătorit Festivalul Transilvania cu târgul ce a prezentat bucătăria tradițională românească (mititei, sarmale, dulciuri etc.) și cu muzică populară live oferită de formația Ioan Marcu, Grupul Color și Sandu Lăcătuș. Vezi imagini.

Sponsor: Carmangeria Românească.

Colaboratori: Primăria din Castellón de la Plana, Ria Money Transfer, Lebara Móvil.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


29-30 Iunie 2013 – Festivalul Transilvania (Alcalá de Henares) - peste 6.500 de participanți

Pentru prima dată a avut loc în Alcalá de Henares un festival dedicat românilor și tradițiilor acestora. Participanții, nu doar români, ci și spanioli, cât și alte naționalități, au avut posibilitatea de a se bucura de bucătăria românească (mititei, sarmale, dulciuri etc.), precum și de muzică populară într-o atmosferă veselă cu Formația Ioan Marcu. Vezi imagini.

Sponsor: Carmangeria Românească.

Colaboratori: Primăria din Alcalá de Henares, Lebara Móvil.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


27-28 Aprilie 2013 – Festivalul muzicii populare românești: concert cu Puiu Codreanu, Adi Neamțu, Nineta Popa, Laura Lavric și Formația Ioan Marcu (Azuqueca de Henares și Calatayud) - peste 3.800 de participanți

Datorită succesului pe care l-a avut concertul din 24 martie 2013, am hotărât să repetăm acest tip de eveniment. De această dată, alături de artiști consacrați de muzică populară, am făcut o călătorie prin toate zonele țării, bucurându-ne de vocile Laurei Lavric, Nineta Popa, Puiu Codreanu și Ioan Marcu, acompaniați de magicianul taragotului Adi Neamțu. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă Ortel Mobile.

Colaboratori: Primăria orașului Azuqueca de Henares, Primăria orașului Calatayud, Mid Car–vehículos de confianza, Logistica Neluțu Moise, firma de transport pachete Nelu Bârsan, Carmangeria Simona, Elen Boutique, Carmangeria Românească.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


24 Martie 2013 - Concert Puiu Codreanu și Adi Neamțu (Alcalá de Henares) - peste 1.200 de participanți

Am sărbătorit sosirea primăverii, de asemenea, cu un mare spectacol de muzică tradițională românească oferit de unul dintre cei mai renumiți interpreți, Puiu Codreanu, însoțit de talentatul taragostist Adi Neamțu. Alături le-au fost și Formația Ioan Marcu și Grupul de dansuri populare Muntenia. Cei prezenți în sala de spectacol din Auditoriul Paco de Lucía, din Alcalá de Henares, s-au bucurat, au dansat și au cântat alături de artiști, uitând în acest fel de problemele de zi cu zi, simțindu-se mai aproape de rădăcinile lor, de cei dragi. Vezi imagini.

Sponsor: DIGI Mobil.

Colaboratori: Carmangeria Românească, Cadou din suflet, Mid Car-vehículos de confianza, Logistica Neluțu Moise, Primăria orașului Alcalá de Henares.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


9-10 Martie 2013 – Mărțisor - Sărbătoarea Primăverii și Ziua Femeii: Târg de produse românești (Torrejón de Ardoz) - peste 6.500 de participanți

Pentru a sărbători venirea Primăverii și Ziua Mamei și a Femeii, am organizat acest Târg cu degustare de mâncăruri tipic românești, muzică și dansuri tradiționale. Bineînțeles, nu a lipsit simbolul tradițional al primăverii – Mărțișorul, care aduce noroc și prosperitate. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă Lebara.

Colaborator: Primăria orașului Torrejón de Ardoz.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


Evenimente 2012

1-2 Decembrie 2012 – Ziua Națională a României (Torrejón de Ardoz) - peste 5.000 de participanți

Știm cât este de importantă păstrarea legăturii cu persoanele dragi, cu locurile unde ne-am născut și unde am crescut, mai ales atunci când te afli departe de casă. De aceea, pentru a sărbători Ziua Națională a României, am organizat pentru prima dată Târgul de produse românești din Spania. Atmosfera a fost întreținută de către Formația Ioan Marcu, iar cei prezenți la eveniment au dansat și s-au bucurat pe muzica populară românească. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă Lebara.

Colaboratori: Primăria orașului Torrejón de Ardoz, Camera de Comerț și Industrie a României și Romexpo.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


23-25 Noiembrie 2012 – Concerte de colinde românești cu Nicolae Furdui Iancu și Formația Crai Nou (Alcalá de Henares, San Fernando, Coslada, Getafe) - peste 6.500 de participanți

Ca și în anul 2010, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, am organizat patru concerte cu binecunoscutul interpret de muzică populară și patriotică Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de Grupul instrumental Crai Nou din Alba-Iulia. Artistul a trezit în fiecare dintre români sentimentul de iubire de țara în care s-au născut și au crescut, ducând dorul de tot ceea ce înseamnă România. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă Lebara.

Colaboratori: firma de transport pachete Logistica Neluțu Moise, Restaurantul Acasă, Casa Domnitorul, Carmangeria Românească.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


Evenimente 2011

16 Aprilie 2011 - Concert „Cultură și Tradiții românești” cu  Adi Neamțu, Mariana Anghel, Nelu Albu și Junii Sibiului (Alcalá de Henares) - peste 600 de participanți

De această dată, în incinta sălii municipale de spectacol „Paco de Lucía” din Alcalá de Henares, am organizat un concert cu îndrăgiții interpreți de muzică populară românească, Mariana Anghel și Nelu Albu, însoțiți de talentatul instrumentist Adi Neamțu și de membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”. Mulțumită acestor mari artiști, românii prezenți la eveniment s-au simțit mai aproape de țara lor natală, România, de cultura și tradițiile românești. Vezi imagini.

Sponsor: firma de telefonie mobilă LycaMobile.

Colaboratori: Primăria orașului Alcalá de Henares, cabinetul de avocatură Fides Abogados, firma de transport pachete Nelu Bârsan, firma de securitate Global Risk.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


Evenimente 2010

26-28 Noiembrie 2010 - Ziua Națională a României: Turneu „Colinde și voie bună” cu Nicolae Furdui Iancu și Formația Crai Nou din Alba Iulia (Alcalá de Henares, Parracuellos de Jarama, San Fernando) - peste 3.000 de participanți

Turneul din zona Madridului și a Coridorului de Henares a fost realizat din dorința ca cei 218.000 de români care locuiesc în această zonă să poată sărbători românește atât Ziua Națională a României, precum și Sărbătorile de Iarnă. Turneul a început pe data de 26 Noiembrie 2010 în Paracuellos de Jarama, urmat apoi de orașele Alcalá de Henares și San Fernando de Henares, unde românii prezenți s-au bucurat de grupul instrumental Crai Nou dirijat și însoțit de artistul Nicolae Furdui Iancu. Vezi imagini.

Sponsor: Vodafone.

Colaboratori: Primăria din Alcalá de Henares, Primăria din Paracuellos de Jarama, Primăria din San Fernando de Henares, Fides Abogados, Firma de transport pachete Nelu Bârsan, firma de securitate Global Risk.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.


28 noiembrie 2010 - Concursul „Afirmarea identității  naționale și promovarea valorilor culturale “Constantin Brâncuși” ” - peste 600 de participanți

În luna noiembrie 2010 s-a organizat un important concurs de poezie, pictură și sculptură, la care au participat artiștii români din Spania. Concursul s-a numit „Afirmarea identității naționale și promovarea valorilor culturale Constantin Brâncuși”, o acțiune finanțată cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Scopul concursului a fost afirmarea identității naționale și a valorilor culturale românești. Lucrările trimise de românii din Spania au fost evaluate de un juriu de specialiști la fiecare categorie, iar într-o proporție destul de mare a contat și votul publicului larg. Au fost oferite premii pentru trei secțiuni: poezie, pictură și sculptură. Premiile au fost acordate în cadrul unei gale organizate în orașul Alcalá de Henares (Madrid), Auditoriul Paco de Lucia, cu ocazia Turneului „Colinde și voie bună” cu Nicolae Furdui Iancu și Formația „Crai Nou din Alba Iulia”. Vezi imagini.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Parteneri media: Radio Românul și Ziarul El Rumano.